Juf RomyStage

Na een heerlijk zonnig, maar vooral lang weekend was het weer zover. Stage in mijn eigen klas! Voor handvaardigheid moest ik een opdracht doen, en die heb ik dus ook uitgevoerd. Na lang denken heb ik besloten om met de kids een les te doen waarbij ze eerst moesten vouwen, en daarna wat moesten knippen en hierna nog moesten scheuren en plakken. Lekker divers dus!

Het olifantjes vouwen was zelf niet zo moeilijk. Eerst moesten ze 16 vierkantjes vouwen op een vouwblaadje. Hierna moesten ze de twee bovenste hoekjes er af knippen en onderaan de 3 verticale lijn 2 vierkantjes inknippen. Het vierkantje tussen de eerste verticale lijn en de tweede verticale lijn moesten ze er uit knippen. Als ze nu het meest rechtse strookje omvouwden, hadden ze de olifant. Van het uitgeknipte vierkantje moesten ze het staartje maken. Dit ging eigenlijk allemaal uitstekend. Toen kregen ze blauw papier en mochten ze gaan scheuren en plakken.

Het plakken en scheuren ging erg goed. Sommige plaksels waren erg vol met plaksel, maar goed, alles droogt toch? Het eindresultaat mocht dan ook gezien worden.

Als de olifanten waren gedroogd, moesten er nog een oog en oor op getekend worden. Hierna waren ze echt helemaal af. In totaal zijn ze er best wel eventjes mee bezig geweest. Ik denk toch zo’n 30 minuten à 45 minuten. Je ziet wel duidelijk verschil in de vaardigheden. Ik heb dit geknutseld met de oudste kleuters en je merkt daar ook zeer grote onderlinge verschillen. Wel erg grappig om te zien vind ik persoonlijk. De verschillen waren ook niet zodanig om je er zorgen over te gaan maken.

Het echte eindresultaat mag ook getoond worden natuurlijk, dus zie hier!

Helaas miste er op deze foto nog één, maar die hangt er inmiddels wel bij. Als ik het zo zie ben ik erg tevreden over het eindresultaat en hebben ze goed hun best gedaan!

Ik had het werkblad van de tien rubbereendjes nog beloofd, die komt er ook echt nog aan. Wellicht vandaag nog, en anders van de week.

Tot de volgende keer!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: