Juf RomyCulturele dag Gouda en Sportdag

Hoi allemaal!

Vorige week maandag vertelde ik jullie dat ik dinsdag een culturele dag in Gouda zou hebben. Die heeft inmiddels plaats gevonden (logisch, het is nu zondag). Om kwart over 10 werden we in Gouda verwacht. Niet iedereen was er op tijd, maar toch een groot deel wel. We konden op pad. De bedoeling was dat we langs de posts zouden gaan lopen. Bij elke post kregen we een verhaaltje te horen over de geschiedenis van Gouda. De ene keer ging het over kazen, de andere keer over het stadhuis. Soms deden we er ook een spelletje bij. Tijdens het zoeken van de posts, konden we ook nog ‘vossen’ tegen komen. De dag stond ook nog in het thema van een moordspel. Er was iemand vermoord en van de vossen kregen we aanwijzingen. Uiteindelijk hebben we wel alle vossen gevonden, maar wat culturele posts overgeslagen (oepsie!). Maarrrrr…. We hebben wel de moord goed opgelost! Met het ontraadselen van de moord was de dag ook tot het einde gekomen en mochten we met de trein naar huis.

’s Avonds heb ik nog even lekker getraind en toen gefietst naar Delft. Aan de ene kant voor de lol, aan de andere kant niet voor de lol. Ik ging naar mijn vriend, dat is leuk! Maar van hier naar Delft is nog best een stukje ’s avonds als je de weg niet weet en ook al moe bent van het trainen. Gelukkig kwam hij me tegemoet fietsen. Daar lekker geslapen en vanuit Delft de volgende ochtend de trein gepakt naar Schiedam Centrum, en daar overgestapt op de trein naar Hoek van Holland Strand, die stampensvol PABO studenten zaten. Ja, ja, het was duidelijk sportdag.

De sportdag begon ontzettend koud! Aan zee waait het nog even een stukje meer en harder en de zee is nog heel erg koud. Gelukkig hoefden we maar één wedstrijdje ’s ochtends vroeg. Na onze geweldige yell konden we beginnen. Wel lekker mijn jas aan gehouden. Zonder jas was het echt freezing! We deden een sponzenrace zonder sponzen maar met zand. In plaats van sponzen over dragen aan elkaar met water, deden we handen zand overgeven en in een bak gooien. Uiteindelijk wonnen we de eerste wedstrijd. Na die wedstrijd hadden we lekker 1 uurtje pauze. Kon het buiten nog even opwarmen terwijl wij binnen opwarmden. Een uurtje later zijn we weer vol goede moed naar buiten gegaan. 2 of 3 wedstrijden gespeeld en toen vielen de eerste paar druppels en werd de sportdag afgelast! Geen probleem voor ons, en ik heb toen lekker een tosti’tje gegeten in een rustig strandtentje.

Toch zijn we hierna nog wel sportief geweest. We hebben gerend voor onze trein. En gelukkig hebben we die gehaald, want anders hadden we nog een half uur moeten wachten op de volgende trein. En laat het treinstation Hoek van Holland Strand nou niet zo modern zijn dat ze gebouwen hebben.. Dus zouden we weer ontzettend koud zijn geworden. Maar goed, dat was niet het geval.

Uiteindelijk zijn het 2 best gezellige dagen geweest. Hopelijk doen ze volgende keer de sportdag lekker warm binnen!

Morgen begint de nieuwe week weer. Weer een keer een lange week van 5 dagen helaas. Ik was al zo gewend aan 3 of 4 dagen les weer! En op de vakantie kunnen we ook nog lang wachten helaas.. Maar goed, morgen ochtend eerst maar eens mijn TTT doen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: