Juf RomyMijn eerste weken op de PABO

2-3-2010
Aangezien ik pas net ben begonnen op de PABO, zit ik nu pas in mijn 2e week.
In de allereerste week hebben we een oriëntatie gehad op de vakken, en zijn we de stad ingegaan. Het rooster viel me weer even flink tegen in vergelijking met de universiteit. Maar goed, daar wen je ook wel weer aan gelukkig. Bij tekenen mochten we gelijk aan de bak, helaas heb ik er geen foto van, maar het ging om vlekkendieren. Dit kon je dan weer linken aan toevalsvormen. De rest van de week was erg rustig. Vrijdag hebben we nog een deficiëntietoets gehad, ben erg benieuwd wat daar de uitslag van is. Ik twijfel er namelijk heel erg aan!
De eerste lesweek was erg leuk, maar vooral ook gezellig. Ik heb een hele leuk klas, met leuke mensen. Er viel al wel een lesje uit, maar daardoor was ik weer iets eerder thuis. Dinsdag was ik vrij, dat is de stagedag. En aangezien we nog geen stage hoeven te lopen deze eerste weken, viel deze dag dus uit. Heerlijk! We hadden natuurlijk ook weer tekenen. De vlekkendieren werden besproken, we moesten ze trouwens maken door wat water op het papier te kwasten, daarover heen met ecoline te gaan en dan met oost-indische inkt een randje te maken en er later een dier in te zien, en daarna moesten we Mars maken. Dit kon op verschillende manieren, en ik heb gekozen voor de manier met wasco en ecoline. Hier heb ik wel een foto van. Echt tevreden erover ben ik niet. De ingekleurde delen met wasco moesten van de docente, en achteraf had ik dat eigenlijk niet gewild. Dat is dus weer een goede les voor de volgende keer.
Verder moesten we een collage maken waarop de belevingswereld van kleuters staat afgebeeld. Het is een beetje vaag uitgelegd, maar ik maak vast nog wel een keer een foto van de collage. We hebben ook nog lekker gezongen die week, en ook nog gym gehad. Leuk tikkertje gespeeld en een klim en klauterbaan gemaakt. Ik merk wel dat het niveau al beduidend lager ligt dan op de universiteit, maar wel veel leuker en toegankelijker. Hetgeen wat we moeten doen, is vaak leuk. Op de universiteit was het meer het schrijven van papers, en nee, dat was geen pleziertje. Het interactieve gedeelte is ook gewoon veel leuker. Je maakt meer contact met docenten en vooral ook de klasgenoten.
Na zo’n ‘zware’, oké ik was wel moe, maar wat lesstof betreft vond ik het reuze meevallen, week was het alweer tijd voor de voorjaarsvakantie. Heerlijk! Ik had al een weekje vrij gehad tussen mijn opleidingsswitch, maar ik heb het weekje goed kunnen gebruiken. Lekker 2 keer gewerkt op de BSO, rijlesje gehad, gezellig met de meiden uit de klas afgesproken en veel met mijn vriend gedaan. Heerlijk!
En toen, was het alweer gisteren en ging mijn wekker zo ontzettend vroeg weer! En daar zaten we weer met z’n allen. Eerst een lesje Nederlands gehad en een ontzettend leuke literatuurlijst gehad, dat komt vast en zeker goed. Daarna mijn wasco-ecoline tekening afgemaakt, maar de blauwe ecoline was op.. Dus hup, tekening weer in de tas en dan woensdag maar weer afmaken. Laatste lesje gespijbeld, dat vak heeft zo ontzettend veel raakvlakken met Pedagogische Wetenschappen, dat ik na het zien van de sheets de hele les bij wijze van spreken al kon voorspellen. Alles wat in de sheets stond heb ik al gehad.
Vandaag is het dinsdag en ben ik dus vrij, voor de laatste keer. Net mijn stageschool gebeld, en mijn begeleider klonk erg aardig. Volgende week dinsdag mag ik beginnen bij de kleuters, en ik heb er erg veel zin in! Ik ga vandaag lekker m’n collage afmaken, mijn kleurenbeeld maken en bedenken hoe ik me voor wil stellen aan de kleuters. Ik heb al wel een ideetje voor een kist met spulletjes er in die over mij gaan, maar ik wil nog even bedenken hoe ik dat verder aan wil pakken. Mogen de kids er zelf iets uit pakken, pak ik er iets uit of doe ik het helemaal anders. We zullen zien 🙂
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: